Geef zelf kleur aan Koningsdag

Ook u kunt ervoor zorgen dat Bennekom ieder jaar Koningsdag kan blijven vieren. Hoe dan? Word donateur! Klik hier voor meer informatie.

Vlooienmarkt

De inschrijving voor de Kindervlooienmarkt start woensdag 12 april! Klik hier voor meer informatie.

Steentje bijdragen

SKB kan jouw hulp goed gebruiken. Geef je op voor ons gezellige team van vrijwilligers! Het kost je maar een paar een paar uurtjes per jaar. Klik hier voor meer informatie.

U bevindt zich hier: Home » Programma » Programma Koningsdag 2017

Programma Koningsdag 2017

20 april 2017

Op donderdag 27 april is het weer zover, dan vieren we Koningsdag in Bennekom! Natuurlijk ontbreken de kinderfietsoptocht, de oltimerrit en de kindervlooienmarkt niet aan het programma. Bekijk alvast het programma.

 09.00 - 09.20 uur Klokgelui

 

 Vanaf 09.15 uur Ophalen ballonnen bij Kerkheem

 

 09.30 uur Aankomst en concert OBK en majorettes bij Kerkplein

 

 09.45 uur Openingsceremonie door Burgemeester C.van der Knaap van de gemeente Ede,

prijsuitreiking “ballonnen oplaten 2016”, hijsen van de vlag, Wilhelmus en oplaten ballonnen

Het zingen van het Wilhelmus wordt begeleid door het kinder- en tienerkoor EigenWijs!

 

 10.00 uur Optocht van versierde kinderfietsen onder begeleiding van

OBK, gevolgd door de oldtimers en de brandweer. Na een tocht waarin zij diverse vragen moeten beantwoorden zijn de oldtimers vanaf 12.30-13.45 uur te bewonderen bij Plus/Bart van Elstplantsoen.

 

ROUTE OPTOCHT VAN VERSIERDE KINDERFIETSEN:

Oude Kerkplein – Dorpsstraat – Brinkstraat – Brinkerpad – Halderweg – Acacialaan – Schoolstraat – Molenstraat – Schoolstraat – Van Slootenplein – Dorpsstraat – Oude Kerkplein

 

PODIUM GROTE KERK

10.30 – 11.30 uur Kinderprogramma bij podium voor Grote Kerk.

Clown Fermichelli verzorgt een 1 uur durend optreden met een lach en een traan, de Trip-trap Special!

 

 11.45 – 12.15 uur Optredens door dansgroepen van Dance Studio Bennekom

 

 12.30 – 13.30 uur Optreden door leden van de SIKUKU percussie-groep – wordt geraakt door de rhytms van de enthousiaste trommelaars.

.

 11.00 – 17.00 uur Start van de verenigingen-/kunst- en creamarkt in de Dorpsstraat met ook aanwezigheid van DVO (Beach Korfbal) en DOS.

 

 12.00 - 17.00 uur Verschillende kinder-attracties in dorp.

 

 12.00 - 16.00 uur straat animatie  – De Rondreizende Tovenaar (12-16) – een ballonnenclown (12.30-15.30)

 

 13.30 - 18.00 uur – muziek op podium voor Oude Kerk door Small Talk –  een driemans band die  covers uit het verleden en heden ten gehore brengt. Gedurende de pauzes verzorgt zangeres Vivian een aantal muzikale optredens.

 14.00 – 14.30 uur – Optredens door dansgroepen van dansstudio Poppelaars op van Slootenplein

 

 12.00 – 17.00 uur – Muziektent van Slootenplein diverse activiteiten – o.a. Kinderschmink, Internet radiostation DJ Energy Radio en optredens van DOS.

 12.00 – 16.00 uur – ‘Place du Tertre’ in het Bart van Elstplantsoen -  Doe mee met de Kunstfactorij! Schilders, tekenaars, cartoonisten en andere creatieve geesten, van amateur tot professional, zijn van harte welkom om op deze dag en plein air te komen werken. Toon je talent aan elkaar en aan het publiek en geniet van de gemoedelijk, creatieve sfeer. De Kunstfactorij zorgt voor schildersezels, neem zelf je doek, verf en penselen mee! 

Uiteraard zijn ook andere kunstdisciplines van harte welkom.... Lijkt het je leuk om op deze dag, vanaf een uur of twaalf tot een uur of vier, in de buitenlucht creatief aan de slag te gaan laat het even weten via dekunstfactorij@gmail.com. Laat je zien op Koningsdag!

 13.00 - 16.00 uur - Traditiegetrouw is er de kindervlooienmarkt voor de jeugd van 4-14 jaar. Dit jaar kunnen de kinderen hun tweedehands spulletjes (ver)kopen, in het centrum van het dorp. Locatie als in 2016.

 09.30 uur – 18.00 Lekkers bij A & A groepsrestaurant op het Oude Kerkplein

 

 

 

Ga terug

Direct naar nieuws

Ook dit jaar organiseert de Stichting Koningsdag Bennekom (SBK) op 27 april weer de traditionele kindervlooienmarkt. Veel kinderen zien daar elk jaar reikhalzend naar uit. De voorinschrijving voor dit evenement is op woensdag 12 april a.s. in de Commanderij te Bennekom. Dit is in verband met de vakantieperiode een weekje eerder dan normaal.

Wat verkoop jij op de kindervlooienmarkt?

Ook dit jaar organiseert de Stichting Koningsdag Bennekom (SBK) op 27 april weer de traditionele kindervlooienmarkt. Veel kinderen zien daar elk jaar reikhalzend naar uit. De voorinschrijving voor dit evenement is op woensdag 12 april a.s. in de Commanderij te Bennekom. Dit is in verband met de vakantieperiode een weekje eerder dan normaal.

Bekijk deze activiteit

Praktische informatie

Hieronder volgt in de loop van april praktische informatie om ervoor te zorgen dat uw dag helemaal goed verloopt.

  • Parkeren in Bennekom
  • Plattegrond met activiteiten
  • EHBO-posten op locatie

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten rondom Koningsdag?
Volg ons op

Volg onze social media