Traditiegetrouw wordt op Koningsdag een oldtimerrit georganiseerd voor oude auto’s, motoren en brommers. Naast oldtimers mogen ook bijzondere cabrio’s deelnemen.

In het centrum van het dorp wordt op Koningsdag op het Marktplein verzameld vanaf 09.15 uur. Om 10.00 uur is het vertrek van de oldtimers om een defilé door het dorp te rijden. Langs die route staat het elk jaar vol met enthousiaste toeschouwers. Dit defilé rijden we voor een deel achter de versierde kinderfietsen optocht aan. Maar voordat wij het centrum verlaten slaan wij af om de ronde door het centrum af te maken. Na de ronde door het dorp gereden te hebben wordt gestart vanaf 10.15 uur.

De route is elk jaar anders en voert door de mooie omgeving rond Bennekom. Halverwege de route is een stop gepland bij een horeca gelegenheid, waar alle deelnemers van zowel de auto- als brommer route samen komen. Na het tweede deel van de route zijn de deelnemers rond 12.30 uur weer terug in het centrum van Bennekom. Daar worden de oldtimers opgesteld zodat het publiek deze rustig kan bewonderen.

Tijdens de rit zijn er een paar vragen te beantwoorden, waarvan de antwoorden in de rit langs de route zijn te vinden. Aan het einde van de ochtend, rond 13.00 uur, worden enkele prijzen uitgereikt. Eén voor de winnaar met de goede antwoorden op de vragen, één voor de mooiste auto en één voor de mooiste brommer.

De deelname aan de oldtimerrit is kostenloos. Als bijdrage aan het rallyschild wordt een vergoeding van € 2,- gevraagd. De versnapering tijdens de pauze stop zijn voor eigen rekening. Echter spreekt de organisatie over het algemeen vooraf wel een leuke prijs af voor koffie met iets lekkers.

Zodra een deelnemer is aangemeld voor de rit, zal hij/zij het jaar erop automatisch een uitnodiging ontvangen voor de deelname het jaar erop. Mocht u niet in het bestand zijn opgenomen, maar wel graag meerijden, mail dan uw gegevens naar oldtimers@koningsdagbennekom.nl

Op de facebook-pagina van Koningsdag Oldtimerrit kunt u verdere informatie vinden en heel veel foto’s van de ritten van de afgelopen jaren: www.facebook.com/OldtimerritBennekom