Traditiegetrouw wordt op Koningsdag een Oldtimerrit georganiseerd voor klassieke auto’s en -motoren. Naast oldtimers mogen ook bijzondere cabrio’s deelnemen.

Vanaf 08:30 uur is het verzamelen op het Marktplein. Na de openingsceremonie op het grote podium vertrekt eerst de kinderfiets optocht. Direct erna zullen de oldtimers een defilé door het dorp rijden naar de startpositie, met veel enthousiaste toeschouwers langs de route. (zie kaart voor de route). Via de Kerkstraat rijden de oldtimers het centrum uit en dan begint de Oldtimerrit.

De route van de Oldtimerrit is elk jaar anders en voert door de mooie omgeving rond Bennekom. Halverwege de route is een stop gepland bij een horecagelegenheid, waar alle deelnemers weer samen komen. Na het tweede deel van de route zijn de deelnemers rond 12:30 uur weer terug in het centrum van Bennekom. Daar worden de oldtimers opgesteld, aan de zuidkant van de Dorpstraat/Kerkhoflaan, zodat het publiek deze kan bewonderen.

Tijdens de rit zijn er een aantal vragen te beantwoorden, waarvan de antwoorden tijdens de rit langs de route zijn te vinden. Aan het einde van de ochtend, rond 13:00 uur, worden enkele prijzen uitgereikt. Voor wie en voor wat, is elk jaar weer een verrassing!

Deelname aan de Oldtimerrit kost € 10,-. Versnaperingen tijdens de pauze stop zijn voor eigen rekening, al probeert de organisatie over het algemeen vooraf wel een leuke prijs af te spreken voor koffie met iets lekkers. Deelnemers ontvangen wel het traditionele schildje.

Zodra een deelnemer is aangemeld voor de rit, zal hij/zij het jaar erop automatisch weer een uitnodiging ontvangen. Mocht u niet in het bestand zijn opgenomen en wel graag meerijden, mail dan uw gegevens naar oldtimers@koningsdagbennekom.nl.

De Oldtimerrit is geen rally en heeft geen wedstrijdkarakter. Deelname aan de Oldtimer rit op Koningsdag Bennekom is geheel op eigen risico. Stichting Koningsdag Bennekom kan op geen enkele wijze verantwoordelijk gehouden worden of aansprakelijk worden gesteld.

Volg de oldtimerrit ook op de speciale facebook-pagina!
Hier vindt u meer informatie en heel veel foto’s van de ritten van de afgelopen jaren.

facebook.com/OldtimerritBennekom