Traditiegetrouw wordt op Koningsdag een oldtimerrit georganiseerd voor oude auto’s, motoren en brommers. Naast oldtimers mogen ook bijzondere cabrio’s deelnemen.

Vanaf 09:00 uur is het verzamelen op het marktplein. Na de openingsceremonie vertrekken de oldtimers om een defilé door het dorp te rijden (zie kaart voor de route). Tijdens het defilé wordt voor een deel achter de versierde kinderfietsen optocht aan gereden, met veel enthousiaste toeschouwers langs de route. Via de Kerkstraat rijden de oldtimers het centrum uit en dan begint de oldtimerrit.

De route van de oldtimerrit is elk jaar anders en voert door de mooie omgeving rond Bennekom. Halverwege de route is een stop gepland bij een horeca gelegenheid, waar alle deelnemers van zowel de auto- als brommer route samen komen. Na het tweede deel van de route zijn de deelnemers rond 12.30 uur weer terug in het centrum van Bennekom. Daar worden de oldtimers opgesteld zodat het publiek deze kan bewonderen.

Tijdens de rit zijn er een aantal vragen te beantwoorden, waarvan de antwoorden in de rit langs de route zijn te vinden. Aan het einde van de ochtend, rond 13.00 uur, worden enkele prijzen uitgereikt. Eén voor de winnaar met de goede antwoorden op de vragen, één voor de mooiste auto en één voor de mooiste brommer.

Voor deelname aan de oldtimerrit wordt een kleine bijdrage gevraagd. Versnaperingen tijdens de pauze stop zijn voor eigen rekening, al spreekt de organisatie over het algemeen vooraf wel een leuke prijs af voor koffie met iets lekkers.

Zodra een deelnemer is aangemeld voor de rit, zal hij/zij het jaar erop automatisch weer een uitnodiging ontvangen. Mocht u niet in het bestand zijn opgenomen en wel graag meerijden, mail dan uw gegevens naar oldtimers@koningsdagbennekom.nl.

Volg de oldtimerrit ook op de speciale facebook-pagina!
Hier vindt u meer informatie en heel veel foto’s van de ritten van de afgelopen jaren.

facebook.com/OldtimerritBennekom