Helaas gaat de Koningsdagviering in Bennekom dit jaar niet door. In de afgelopen jaren hebben steeds minder vrijwilligers zich aangemeld en dit jaar kan de veiligheid van de bezoekers niet meer gewaarborgd worden. De organisatie is te klein geworden. We hopen dat er veel nieuwe aanmeldingen binnenkomen voor volgend jaar, zodat Koningsdag 2020 in Bennekom wél door kan gaan. We krijgen regelmatig de vraag: ‘Wat houdt dat in, vrijwilliger zijn voor Koningsdag Bennekom?’ Daarom zullen we in de komende weken een kijkje in de keuken geven en wat meer vertellen over de werkzaamheden die we verrichten.

Stichting Koningsdag Bennekom bestaat uit een bestuur en 8 werkgroepen (Kindervlooienmarkt, Koningsmarkt, Muziek & Attracties, Kinderfietsoptocht, Oldtimerrit, Public Relations, Techniek & Veiligheid en de Flexpool voor vrijwilligers die op de dag zelf meehelpen). Deze week lichten we een aantal taken van het bestuur uit.

Het bestuur van Stichting Koningsdag Bennekom bestaat uit:

  • Voorzitter
  • Penningmeester
  • Secretaris
  • Bestuurslid donateurs
  • Algemeen bestuurslid

Voor de functies Voorzitter, Penningmeester, Bestuurslid donateurs en Algemeen bestuurslid zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ook in de voorbereiding van de Koningsdagviering een actieve rol willen spelen.

Als voorzitter heb je een sleutelrol binnen de Stichting. Daarom zoeken we voor deze functie iemand die communicatief vaardig is en gewend/bereid is om een groep aan te sturen. Als voorzitter leid je de bestuursvergaderingen en vergaderingen met de werkgroepen. Daarnaast heb je contact met de gemeente en diverse verenigingen, zoals de ondernemersvereniging. Een belangrijke taak, want zonder gemeente en de Bennekomse ondernemers is de Koningsdagviering niet mogelijk. Samen met de secretaris zorg je ervoor dat de benodigde vergunningen geregeld worden en dat de Koningsdag in Bennekom gevierd mag worden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de sponsoren. Naast de vergunningen is het namelijk ook belangrijk dat er voldoende financiën zijn om de dag te organiseren.

Heb je gevoel voor cijfertjes en ben je secuur met het bijhouden van een administratie? Dan is de functie van penningmeester iets voor jou. We hebben iemand nodig die de financiële administratie bijhoudt, sponsoren factureert en ervoor zorgt dat er niet teveel geld uitgegeven wordt. Verder mag je helpen bij de kaartverkoop voor de kindervlooienmarkt en zorg je ervoor dat de begroting en het (financieel) jaarverslag opgesteld worden. Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist. De Stichting heeft een laptop met benodigde software beschikbaar.

De functie van secretaris wordt ingevuld door Judith. Judith heeft al enkele jaren ervaring bij de Koningsdag, verzorgt de correspondentie en zorgt voor de notulen van vergaderingen. Daarnaast is ze het aanspreekpunt voor de verschillende werkgroepen en helpt ze met het indienen van de vergunningsaanvraag.

De functie van bestuurslid donateurs is nieuw. De stichting Koningsdag Bennekom heeft al jaren een aantal trouwe donateurs en die verdienen zeker de aandacht. Als bestuurslid donateurs beheer je het donateursbestand, onderhoud je de contacten met donateurs en bedenk je nieuwe wervingsacties.

Als algemeen bestuurslid ben je de ‘vliegende keep’. Waar nodig ondersteun je de andere bestuursleden of help je de werkgroepen met het oplossen van hun uitdagingen.

Zin om iets te betekenen voor Koningsdag Bennekom? Vul dan het inschrijfformulier hieronder in. Laten we ervoor zorgen dat er in 2020 wél weer een oergezellige Koningsdag is in ons dorp!

Volgende keer: PR en de Kindervlooienmarkt, tot dan!

Meld je aan als vrijwilliger