Bennekom – Prachtige oude auto’s, motoren en brommers. Je kunt ze zo maar tegenkomen tijdens de jaarlijkse optocht van oldtimers die de Stichting Koningsdag Bennekom (SKB) traditiegetrouw organiseert op Koningsdag vrijdag 27 april. De stoet van mooie, glimmende auto’s, motoren en brommers wordt elk jaar langer. Aanvankelijk waren het vooral mooie antieke auto’s, maar de laatste jaren neemt ook het aantal motoren, bromfietsen en bijzondere voertuigen toe.

Om 10.00 uur vertrekt de optocht met versierde kinderfietsen, gevolgd door de oldtimers en de brandweer. Tijdens deze optocht zullen de oldtimers afslaan en een eigen, langere route rijden door de omgeving van Bennekom. Na afloop van deze rit (tussen 12.30 en 13.45 uur) is er gelegenheid om de prachtige voertuigen te bezichtigen in het dorp rondom het Bart van Elstplantsoen.

Wilt u meedoen?
Heeft u een oldtimer of een bijzonder voertuig en wilt u meerijden tijdens Koningsdag? Meld u dan aan via oldtimers@koningsdagbennekom.nl of via de website. Er wordt een bijdrage van €2,- gevraagd om het herinneringsschildje te bekostigen.

Statiegeld
Vanaf 1 april staat bij het innamepunt van statiegeldflessen bij zowel Albert Heijn als PLUS de inmiddels bekende inzamel box. Draagt u de viering van Koningsdag in Bennekom een warm hart toe? In deze koker kunt u uw statiegeld bon deponeren, waarmee het geld volledig ten goede komt aan een mooi Koningsdagfeest!