Dit jaar is er geen Koningsdagviering in Bennekom. Omdat te weinig vrijwilligers zich aangemeld hebben, is de organisatie te klein geworden om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. We hopen dat er in de komende periode veel nieuwe aanmeldingen binnenkomen, zodat Koningsdag 2020 in Bennekom wél door kan gaan. Omdat we regelmatig de vraag krijgen: ‘Wat houdt dat in, vrijwilliger zijn voor Koningsdag Bennekom?’, vertellen we gedurende een aantal weken wat meer over de werkzaamheden die we verrichten.

Stichting Koningsdag Bennekom bestaat uit een bestuur en 8 werkgroepen (Kindervlooienmarkt, Koningsmarkt, Muziek & Attracties, Kinderfietsoptocht, Oldtimerrit, Public Relations, Techniek & Veiligheid en de Flexpool voor vrijwilligers die op de dag zelf meehelpen). Deze week speciale aandacht voor Public Relations (PR) en de kindervlooienmarkt.

De werkgroep Public Relations verzorgt de communicatie en promotie van de Stichting. Dit betekent dat zij de website beheren en actief zijn op de Social Media accounts. Daarnaast verzorgen zij de planning en inhoud van de persberichten die in verschillende lokale kranten gepubliceerd worden en zorgen ze ervoor dat er op de Koningsdag zelf voldoende fotografen zijn om alles vast te leggen op beeld. Op dit moment bestaat de werkgroep uit 2 personen. Mocht je deze werkgroep willen versterken dan horen we het graag.

De werkgroep Kindervlooienmarkt is verantwoordelijk voor (de naam zegt het al) de kindervlooienmarkt. Voor veel kinderen is het één van de hoogtepunten van de Koningsdag. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar mogen hun spulletjes uitstallen en al hun koopmanstalenten gebruiken om die spulletjes aan de man of vrouw te brengen. Een uitgelezen kans om tweedehands spulletjes te kopen of te verkopen. Natuurlijk mogen de ouders hun kinderen helpen. De werkgroep zorgt ervoor dat dit alles in goede banen geleidt wordt: het parcours wordt uitgetekend, plekjes worden verkocht (in de voorverkoop maar ook op de dag zelf) en gelden worden geïnd. Op de dag zelf houdt de werkgroep er zicht op dat de regels worden nageleefd en dat iedereen aan het einde van de dag zijn plekje weer netjes achterlaat.

Wil jij graag iets te betekenen voor Koningsdag Bennekom? Vul dan het inschrijfformulier hieronder in. Laten we ervoor zorgen dat er in 2020 wél weer een oergezellige Koningsdag is in ons dorp!

Volgende keer: de Koningsmarkt.

Meld je aan als vrijwilliger