De Koningsdagviering in Bennekom kan dit jaar niet doorgaan wegens een tekort aan vrijwilligers. We hopen dat er in het komende jaar veel nieuwe vrijwilligers bijkomen, zodat Koningsdag 2020 in Bennekom weer een groot feest kan worden. Als we iemand vragen om mee te helpen, dan krijgen we vaak de vraag: ‘Wat houdt dat precies in, vrijwilliger zijn voor Koningsdag Bennekom?’ Daarom vertellen we gedurende een aantal weken wat meer over de werkzaamheden die we verrichten (en waar we jou als vrijwilliger bij nodig hebben).

Stichting Koningsdag Bennekom bestaat uit een bestuur en 8 werkgroepen (Kindervlooienmarkt, Koningsmarkt, Muziek & Attracties, Kinderfietsoptocht, Oldtimerrit, Public Relations, Techniek & Veiligheid en de Flexpool voor vrijwilligers die op de dag zelf meehelpen). Deze keer speciale aandacht voor de kinderfietsoptocht en de oldtimerrit.

De werkgroep Kinderfietsoptocht is verantwoordelijk voor de openingsceremonie en de organisatie van de kinderfietsoptocht. Volgens de traditie begint de Koningsdag altijd met het zingen van het Wilhelmus en het oplaten van ballonnen, maar naar aanleiding van de maatschappelijke discussie over het oplaten van ballonnen zijn we op zoek naar alternatieven. Dus als je hiervoor ideeën hebt ben je meer dan welkom! Daarnaast is er de kinderfietsoptocht. Deze vindt plaats meteen na de openingsceremonie. Als medewerker van de werkgroep bepaal jij de route (in overleg met de werkgroep Oldtimerrit) en zorg je voor de muzikale begeleiding van de optocht door OBK. Tot slot help je mee bij de kraam van de stichting en verzorg je de lunch voor alle medewerkers.

De werkgroep Oldtimerrit is verantwoordelijk voor de organisatie van de oldtimerrit. Deze rit, met auto’s, motoren en brommers, staat goed bekend en er komen veel deelnemers op af. Vooraf wordt de route uitgezet en ter controle nagereden. Bij de start worden de deelnameschildjes uitgedeeld en worden de deelnemers afgevinkt. Tijdens de rit wordt er een koffiestop gehouden, hiervoor moet vooraf een geschikte locatie worden uitgezocht. De werkgroep heeft een eigen facebookpagina, waarop foto’s van de tocht gepost kunnen worden.

Lijkt het je leuk om bij één van deze werkgroepen mee te helpen? Vul dan het inschrijfformulier hieronder in en meld je aan als vrijwilliger. Laten we ervoor zorgen dat er in 2020 wél weer een gezellige Koningsdag is in ons dorp!

Volgende keer: Techniek & veiligheid en de Flexpool.

Meld je aan als vrijwilliger