Bennekom – Samen genieten van optredens en swingende muziek of meerijden in de optocht van feestelijk versierde kinderfietsen. De Stichting Koningsdag Bennekom (SKB) organiseert op vrijdag 27 april aanstaande weer tal van activiteiten voor jong en oud. Optredens van diverse artiesten geven de nodige kleur aan Koningsdag 2018 en er is een verenigingen-/kunst- en creamarkt in de Dorpsstraat.

De ochtend start vanaf 10.00 uur met de versierde fietsenoptocht door Bennekom en spetterende optredens van Dansstudio Poppelaars en Dance Studio Bennekom.

Daarna – vanaf 11.45 uur – muziek op het podium bij de Oude Kerk. Als eerste trommelt de percussiegroep Sikuku Koningsdagbezoekers op met West-Afrikaanse ritmes. Vervolgens zorgt zangeres Vivian voor vrolijke noten en vanaf 13.30 uur is het podium voor de kerk van de band Small Talk. Small Talk viert de gouden jaren van de klassieke popsongs. Het trio heeft een repertoire dat zich uitstrekt vanaf de jaren ’60 tot nu; van disco tot Latin van pop tot rock & roll, maar altijd met gitaar, contrabas en percussie.

Daarnaast kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven in de diverse attracties in het centrum en zorgen Ferda Schouten en clown Diedeledo met hun schmink- en ballonnenkunsten ongetwijfeld voor vrolijke gezichtjes. Het belooft dus weer een mooie dag te worden!